Fly Over Mountains

perspektive geo project

2020 októberében született meg az egész országra kiterjedő Perspektive Geo Project ötlete. A már meglévő, és a jövőben készülő felvételeket az iskoláknak adományozzuk földrajz oktatási segédanyagként, ezzel színesítve, érdekesebbé téve a diákok számára a tanulást, segítve a földrajz tanárok munkáját. A project a Hargita Megyei Tanfelügyelőség és a Főtanfelügyelő urak (Demeter Levente főtanfelügyelő és Májai Csaba földrajz-szak főtanfelügyelő) jóváhagyásával és segítségével indulhatott útjára 2021. február 8-án.

 

A film és képanyagok információkkal vannak ellátva: hegycsúcsok nevei, magasságuk, völgyek, folyók, tavak nevei, stb (a fotók feliratozás nélkül is mellékelve lesznek). A filmek – a közösségi oldalakon nyilvánosságra hozott változattól eltérően – 4K minőségben és bővített változatban kerülnek az iskolákhoz, a fotók nagy felbontásban. Ilyen fotók készülnek panoráma változatban is. A filmeken/fotókon csak feliratok formájában kapnak helyet az információk, a filmek narratívát nem tartalmaznak. A tanórákon projektoros vetítésre is kiválóan alkalmasak úgy a filmek, mint a fotók, de az online oktatásban is alkalmazhatóak. Felhasználásuk a tanárok belátása szerint történik.

 

Már rendelkezésre áll egy nagyobb mennyiségű anyag, de az elkövetkezendő évek folyamán minden – a hozzávetőleg 80 – romániai hegység bemutatásra kerül ebből a különleges perspektívából. A jövőben készülő felvételek ugyanúgy eljutnak a projektre feliratkozó iskolákhoz országszerte, jó szívvel és jó szándékkal.

 

A nagyobb és érdekesebb formavilágú hegységekről, mint a Fogarasi-havasok, Bucsecs, Retyezát, Páring stb. több részletben készülnek felvételek. Továbbá tervben van a teljes gerincek lefilmezése, amik majd gyorsított filmek (Timelapse) formájában lesznek láthatóak.

 

A földrajz tanárok munkájának segítése mellett a Fly Over Mountains hozzá szeretne járulni egy kis szeletkével, hogy a fiatalokat közelebb hozzuk a földrajz és a természet szeretetéhez, óvásához.

Likeolja, kövesse Facebook oldalunkat

csatlakozás a programhoz

CSATLAKOZÓ ŰRLAP KITÖLTÉSECSATLAKOZÓ ŰRLAP KITÖLTÉSE