Întâlnire neobișnuită

Întâlnire neobișnuită cu o Vulpeca Altitudis Retezatis în Munții Retezat

În 13.03.2020 am fost în Munții Retezat cu dorința de a urca cel mai înalt vârf din munții Retezat, vârful Peleaga (2509 m), al șaselea cel mai înalt vârf din România. Când ne apropiam de creastă – aprox. 2200-2300 m – am auzit ceva pășind în zăpada. Am fost suprinși pentru nu era nimeni pe munte înafară de noi trei.

 

Uitându-mă în dreapta, hopp, a sosit o vulpiță. 😁 Exact cum face un câine pe stradă, vulpița ni s-a alăturat și a urcat cu noi pe vârf. A primit și mâncare de la noi, dar în ciuda acestui fapt, într-un moment de neatenție când rucsacul meu era desfăcut (asamblam drona), a scos o plasă din rucsac, a dus “prada” la câțiva metri distanță, și a savurat liniștit cele trei felii de pâine, brânza Hochland, chiar și mărul roșu din pachețelul șterpelit.

 

Într-un final a mai stat și pentru o poză de grup după care a dispărut rapid. Ne-am bucurat de compania ei vreo două ore, și ne-a lăsat o senzație aparte, fiind o întâlnire inedită la o asemenea altitudine. (numele științific – Vulpeca Altitudis Retezatis – al vulpiță nu acoperă realitatea, este doar produsul imaginației mele, numai o glumă)

Fără comentari

Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Send this to a friend